Uvod

Post express je visokoprofesionalna usluga Pošte Srbije, koja korisinicima omogućava najbrži i najsigurniji prenos pošiljaka u unutrašnjem saobraćaju u propisanim i garantovanim rokovima. Kurirski servis u 121 gradova i mesta podržan je najsavremenijom poštanskom mrežom širom Srbije, a sigurnost, brzinu, kvalitet i pouzdanost garantuje dobro organizovan tim, sa decenijom iskustva u saradnji sa korisnicima.

Kuriri Post express-a u najkraćim rokovima preuzimaju i uručuju pošiljke na adresi i u vreme koje odgovara korisniku, a pošiljke se prate barcode tehnologijom. Brigu o korisnicima vodi Kontakt centar Post express-a koji im omogućava da brzo i jednostavno dobiju svaku informaciju koja im je neophodna.

Servis pruža usluge Danas za sutra, Danas za danas i Danas za odmah, uz mnoštvo dodatnih pogodnosti u dogovoru sa korisnikom na celoj teritoriji Srbije, kao i EMS uslugu u međunarodnom saobraćaju za 63 zemlje sveta.

Proverite zašto je Pošta Srbije dobila zlatni sertfikat Svetskog poštanskog saveza za najbrže rastući kvalitet usluga u jugoistočnoj Evropi.

Istorijat

Istorijat - hronologija

Septembar 2002. godine – Početak pružanja Post express usluge, kojom je obezbeđen najkraći garantovani rok za prenos pošiljaka u unutrašnjem saobraćaju.

Oktobar 2003. godine - U saradnji sa zemljama u regionu, uvedena je Post express usluga u međunarodnom saobraćaju, koja omogućava preuzimanje pošiljaka za Sloveniju, Republiku Srpsku, Makedoniju i Hrvatsku, kao i uručenje pošiljaka iz ovih zemalja na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Januar 2007. godine – Uveden je informacioni sistem podrške u pružanju usluge.

Jul 2009. godine - Na osnovu bilateralnih sporazuma zaključenih sa Slovenijom, Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, Post express usluga u međunarodnom saobraćaju prevodi se u EMS uslugu u polazu za navedene zemlje.

Oktobar 2009. godine – Uvedena je EMS usluga u polazu za 53 zemlje u svetu.

Novembar 2009. godine – Uvedena je automatizacija prijema i dostave Post express pošiljaka na adresi korisnika.

Avgust 2011. godine – Uvedena je Web express aplikacija, namenjena pravnim licima sa kojima je sklopljen Ugovor o poslovnoj saradnji, koja omogućava brzo i jednostavno upućivanje zahteva za preuzimanje pošiljke, bez pozivanja Kontakt centra.

Avgust 2012. godine - Plaketa EMS za dostignuća u oblasti kvaliteta EMS usluga.

Jul 2015. godine - Sertifikat ISO 9001.

Mart 2017. godine - Plaketa EMS za dostignuća u oblasti kvaliteta EMS usluga.

Decembar 2017. godine - Kurirski servis Pošte Srbije, Post Ekspres, je dobitnik medalje Best Buy Award za najbolji odnos cene i kvaliteta po mišljenju potrošača za 2017/2018 u kategoriji „usluge ekspres dostave” u Srbiji.

Maj 2019. godine - Kurirski servis Pošte Srbije Post-ekspres drugi put zaredom dobitnik je međunarodne nagrade „Best Buy Award” za najbolji odnos cene i kvaliteta po mišljenju potrošača za 2019/2020. godinu, u kategoriji usluga ekspres dostave u Srbiji.

Drugi o nama

Sve pohvale za Post express! Bavim se hortikulturom i već 5 godina unazad koristim ovu službu za prenos kataloga i semena. Još nijednom se nije desio nikakav propust! Novac od otkupnine mi se direktno uplaćuje na račun, tako da nikad ne kasni. Dakle, ljubazno osoblje, najniža cena prenosa i brz povraćaj novca! Prezadovoljna sam!

Biljana Stamenković, Požarevac

Pojava sajtova koji se bave internet trgovinom i saradnja, odnosno obavljanje kupoprodajnih transakcija na pomenutim, uslovila je moje zanimanje za kurirske službe. Do sada su najposlovniji bili zaposleni u Post express-u. Pretpostavljam da je njihova profesionalnost posledica pripadanja velikom sistemu Pošte Srbije. Zato sam siguran da su odličan izbor i ovim ih preporučujem svima koji imaju potrebe za ovakvom vrstom usluge.

Bogdan Paunović, arhitekta iz Beograda

Kompanija "Ringier Axel Springer"doo iz Beograda već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Javnim preduzećem „Pošta Srbije”, odnosno sa kurirskom službom Pošte Srbije - Post express-om. Ova saradnja se, pre svega, odnosi na transport (distribuciju) besplatnih dnevnih novina "24 sata" u Beogradu, kao i dostavu nagrada (za dnevne novine "Blic") našim čitaocima na teritoriji čitave Srbije.

Zadovoljstvo u zajedničkom poslovanju se, pre svega, ogleda u: maksimalnoj profesionalnosti u poslu, kratkom roku isporuke, pronalaženju najboljih rešenja prilikom naših zahteva koji znaju biti veoma specifični i nestandardni, optimizaciji troškova, itd.

Smatramo da smo, za ovaj deo poslovanja, odabrali pravog partnera na našem tržištu i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i u budućnosti.

ID "Ringier Axel Springer" d.o.o

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome