Uvod

Post express je visokoprofesionalna usluga Pošte Srbije, koja korisnicima omogućava najbrži i najsigurniji prenos pošiljaka u unutrašnjem saobraćaju u propisanim i garantovanim rokovima.

Kurirski servis je u 139 mesta širom Srbije podržan najsavremenijom poštanskom mrežom, a sigurnost, brzinu, kvalitet i pouzdanost garantuje dobro organizovan tim, sa gotovo dve decenije iskustva u saradnji sa korisnicima.

Kuriri Post expressa u najkraćim rokovima preuzimaju i uručuju pošiljke na adresi i u vreme koje odgovara korisniku, a pošiljke se prate bar-kod tehnologijom. Brigu o korisnicima vodi Kontakt centar Post expressa, koji im omogućava da brzo i jednostavno dobiju svaku informaciju.

Servis pruža usluge Danas za sutra, Danas za danas i Danas za odmah, uz mnoštvo dodatnih pogodnosti u dogovoru sa korisnikom na celoj teritoriji Srbije, kao i EMS uslugu u međunarodnom saobraćaju za 63 zemlje.

Proverite zašto je Pošta Srbije dobila Zlatni sertifikat Svetskog poštanskog saveza za najbrže rastući kvalitet usluga u jugoistočnoj Evropi.

Istorijat

Septembar 2002. – početak pružanja Post express usluge, kojom je obezbeđen najkraći garantovani rok za prenos pošiljaka u unutrašnjem saobraćaju.

Oktobar 2003. – u saradnji sa zemljama u regionu, zaživela je Post express usluga u međunarodnom saobraćaju, koja omogućava preuzimanje pošiljaka za Sloveniju, Republiku Srpsku, Makedoniju i Hrvatsku, kao i uručenje pošiljaka iz ovih zemalja na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Januar 2007. – uveden je informacioni sistem podrške u pružanju usluge.

Jul 2009. – na osnovu bilateralnih sporazuma zaključenih sa Slovenijom, Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, Post express usluga u međunarodnom saobraćaju prevodi se u EMS uslugu u polazu za navedene zemlje.

Oktobar 2009. – uvedena je EMS usluga u polazu za 53 zemlje.

Novembar 2009. – automatizacija prijema i dostave Post express pošiljaka na adresi korisnika.

Avgust 2011. – pokrenuta je Web express aplikacija, namenjena pravnim licima sa kojima je sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji, koja omogućava brzo i jednostavno upućivanje zahteva za preuzimanje pošiljke, bez pozivanja Kontakt centra.

Avgust 2012.plaketa EMS za dostignuća u oblasti kvaliteta EMS usluga.

Jul 2015.sertifikat ISO 9001.

Mart 2017.plaketa EMS za dostignuća u oblasti kvaliteta EMS usluga.

Decembar 2017. – kurirski servis Pošte Srbije osvojio je vredno priznanje „Best Buy Award” za najbolji odnos cene i kvaliteta po mišljenju potrošača za 2017/2018 u kategoriji „usluge ekspres dostave” u Srbiji.

Januar 2018. – na Google Play Store postavljena je mobilna android aplikacija „Pošta Srbije”, čijim besplatnim preuzimanjem korisnici mogu pozvati kurira, pratiti status pošiljaka i informisati se o cenama i najbližim poštama.

Maj 2019. – preporukom potrošača, Post express je drugi put zaredom dobitnik međunarodne nagrade „Best Buy Award” za najbolji odnos cene i kvaliteta 2019/2020.

Za optimalni pregled sadržaja sajta preporučujemo: Internet Explorer v8, Mozilla Firefox i Google Chrome